Water Lovers – do čistijeg mora u suradnji Sunca i L’Oreala

Izvor naslovne fotografije: kampanja Biotherm Water Lovers 

Udruga Sunce potpisala je sporazum o suradnji na programu Water Lovers s tvrtkom L’Oreal, koja u sklopu programa Biotherm Water Lovers provodi kampanju u Hrvatskoj za očuvanje voda i Jadranskog mora. Sunce će biti ponosan partner za vrijeme trajanja cijele kampanje: od lipnja 2021. do travnja 2022. godine.
U razdoblju od 12.07.2021. do 31.12.2021., Udruga Sunce bit će naznačena kao partner u poslovnici Muellera na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, na način da će se dio sredstava od prodaje Biotherm proizvoda, usmjeriti u aktivnosti Udruge.

Uz pomoć prikupljenih sredstava, za proljeće iduće godine planiramo veliko javno događanje.

https://www.instagram.com/bezminica

Iz ljubavi L’Oreala prema vodi, što i sam program Biotherm Water Lovers kaže, kampanja će biti fokusirana na provedbu aktivnosti Udruge Sunce usmjerenih zaštiti i očuvanju Jadranskog mora.

Zajedničkim snagama nevladinog i privatnog sektora kroz akcije čišćenja (o kojima ćete više saznati s vremenom – moramo vas malo držati u neizvjesnosti) planiramo postaviti primjer sebi samima, ali i okolnim državama kako čuvati svoje dobro – kako pomorsko, tako i ono kopneno, s kojeg nam nažalost, dolazi većina otpada iz mora.

https://www.instagram.com/mako.hr

Na pitanje zašto to radimo, više i nije teško odgovoriti. Procjenjuje se kako 80% morskog otpada dolazi s kopna, dok oko 20% otpada završava u moru kao rezultat neodgovornog pomorskog prometa i ribarstva. Kako zagađenje svih vrsta voda postaje sve više prepoznat globalni problem, zadovoljstvo nam je što je naše dugogodišnje iskustvo u zaštiti prirode i okoliša prepoznato te ćemo surađivati s L’Orealom u sklopu programa Biotherm Water Lovers, čiji moto, “We come from water, let’s give it back to it“, govori koliko im je važna zaštita 70% planeta, posebno u Hrvatskoj koja je druga najbogatija država u Europi pitkom vodom. Nadamo se da će primjer naše suradnje potaknuti i druge institucije, vladine i nevladine organizacije, tvrtke i obrte na aktivni angažman u zaštiti prirodnih resursa.

Pratite preko društvenih mreža, javite se za više pitanja i prijavite ukoliko se na bilo koji način želite uključiti. Vrijeme je da zajedno sudjelujemo u očuvanju naših najvećih, ali nažalost ograničenih resursa, educiramo se u području zaštite voda i mora, održivosti, sustava gospodarenja otpadom i ekologije.

Ulaganjem u prirodu koja uvijek pamti, ali i oprašta, dobivate priliku za stvaranje globalne zajednice koja utječe na zaštitu svih svjetskih ekosustava, a sam primjer je i ova kampanja koja je prešla granice Hrvatske. Podržite nas u našim aktivnostima kako bi smanjili negativne otiske na prirodu i okoliš, a ostavili samo otiske naših stopala.

 

Partneri

Web stranica zaštitamora.net izrađena je u okviru projekta “Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru—4M” (IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska—Crna Gora 2007—2013.)

Donatori

Web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH. Sadržaj ove Web stranice isključiva je odgovornost Udruge Sunce i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.