O Suncu

Udruga Sunce

Udrugu Sunce osnovana je 1998. godine kao odgovor na rastuću potrebu društva za neovisnim i stručnim tijelom koje će ponuditi rješenja u pitanjima zaštite okoliša i prirode. Danas je Sunce prisutno na nacionalnom i međunarodnom nivou kao jedna od vodećih organizacija za zaštitu prirode i okoliša u Hrvatskoj. Zauzimamo se za povećanje standarda i unapređenje sustava zaštite okoliša i prirode, potičemo uključivanje i sudjelovanje javnosti te zagovaramo stvaranje odgovornog društva svjesnog povezanosti ljudi i prirode. Tu smo kako bi štitili interes i pravo javnosti na zdrav okoliš, te stvaramo rješenja za očuvanje prirode i razumno korištenje prirodnih resursa na dobrobit svih građana.

 

VIZIJA

Očuvana priroda i okoliš temeljne su vrijednosti društva u kojem se gospodarenju pristupa kroz primjenu odrednica održivog razvitka. Udruga Sunce je prepoznat partner građanima, državnim institucijama i znanstvenim krugovima u zaštiti prirode i okoliša te promociji održivog razvoja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

 

MISIJA 

Aktivno doprinositi zaštiti okoliša i očuvanju prirode. Kako bi ostvarili misiju u našem radu:

—Potičemo sudjelovanje javnosti;

—Educiramo i informiramo javnost s ciljem promjena vrijednosti i ponašanja;

—Istražujemo u svrhu stvaranja podloga i smjernica za mjere zaštite i učinkovitije djelovanje;

—Zagovaramo odgovorne načine upravljanja i gospodarenja na temelju odrednica održivog razvoja. 

Partneri

Web stranica zaštitamora.net izrađena je u okviru projekta “Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru—4M” (IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska—Crna Gora 2007—2013.)

Donatori

Web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH. Sadržaj ove Web stranice isključiva je odgovornost Udruge Sunce i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.